top of page
  • Foto van schrijverArno Peters

Dankbaarheid

Bijgewerkt op: 19 dec. 2022


“Geluk gaat niet over voortdurend krijgen wat je wil. Het gaat over houden van wat je hebt en er dankbaar voor zijn”. (@4positiviteit)


Laatst vroeg iemand mij: ‘Heb jij dan nooit last van je ego?’ En heel eerlijk gezegd is mijn ego behoorlijk rustig, ik ervaar mijn ego niet als storend, zeg maar.

Daar waar ik bij mijn cliënten vaak tegenkom, dat het ego angst oproept – het ego wil altijd iets wat niet kan, het ego fluistert je altijd in dat je fout zit, het ego zegt dat je niet goed genoeg bent, het ego roept dat je iets mist – ervaar ik dat zelf niet zo.


Waardoor dat komt? Dat ben ik me ook eens af gaan vragen. En ik denk dat ik ook wel een antwoord kan geven. Het komt omdat ik kan leven in dankbaarheid. Ik ben oprecht dankbaar voor alles wat ik wel heb. En ja, sinds ik ervaren heb dat je niets in het leven in de hand hebt, maak ik me niet druk meer over zaken die ik niet heb.


Ik ben dankbaar voor mijn spulletjes. Het is allemaal niet super groot en niet luxe, maar ik voel me er thuis. Van een vriendin kreeg ik laatst een mooie tekst, met de opmerking ‘Ik moest meteen aan jou denken’: ‘Home is not a place, it’s a feeling’.


Ik ben dankbaar voor mijn uitdagende baan in de horeca. Blij dat ik dit mag en kan doen. En natuurlijk is het soms keihard knallen, maar de waardering en dankbaarheid van collega’s en gasten maken dat ik elke dag met plezier naar de dijk ga.


Ik ben dankbaar voor mijn andere passie, het coachen. Samen met je cliënt op zoek gaan naar jezelf kunnen zijn, vrijheid kunnen ervaren. De intensieve en inspirerende contacten maken dat ik mij compleet voel. De dankbare en liefdevolle aanbevelingen van mijn cliënten geven mij nieuwe energie en motivatie om hiermee door te gaan.


Ik ben dankbaar voor de mensen die ik in mijn leven tegenkom. Elke persoon anders, elke keer opnieuw. Probeer niet meteen te oordelen, maar ben vooral geïnteresseerd. En mensen voelen dat die interesse oprecht is. Want de liefde en warmte die ik ervaar, maken mij zelf een liefdevol en zorgzaam mens.


Ik ben dankbaar voor mijn hobby, struinen door en fotograferen van de natuur. Tijdens zo’n wandeling kan ik volledig bewust zijn en genieten van wat ik zie.

Hiervan kom ik volledig tot rust, ervaar ik alle moois wat de natuur te bieden heeft.

Ik ben dankbaar voor mijn leven, met alle ups en downs. Voor alles wat ik heb geleerd, want hierdoor kan ik nu meer genieten en beter relativeren. En ik kan het doorgeven aan diegenen die daar open voor staan.


En nu ik dit weer eens voor mezelf opsom, dan weet ik ook weer waarom ik mij niet druk hoef te maken. Dan weet ik ook waarom mijn ego rustig is, het wordt niet gevoerd door zaken die er niet zijn. Het wordt koest gehouden, omdat ik van alles wat er wel is, zo intens kan genieten.

Wellicht wil jij leren leven in dankbaarheid? Wil jij leren omgaan met je opstandige ego, die allerlei gedachten opwerpt, waardoor jij je niet vrij kan voelen. Vul dan het contactformulier in.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page