top of page
  • Foto van schrijverArno Peters

Mooi als dromen uitkomen

Bijgewerkt op: 18 jan. 2022


Vorige blog heb ik jullie verteld over de motivatie en inspiratie die ik haal uit het boek en de film Way of a Peacefull Warrior van Dan Millman.


Naar aanleiding van deze blog, ontving ik een uitgebreide reactie van een van mijn cliënten, die ik graag met jullie wil delen, omdat het eigenlijk laat zien hoe deze inspiratie wordt toegepast tijdens mijn coaching, hoe ook hij hierdoor geïnspireerd is geraakt en het zijn leven heeft veranderd. Vanzelfsprekend heeft mijn cliënt toestemming verleend voor het delen van het verhaal, waarvoor mijn hartelijke dank.


Hij schrijft: “Je weet dat ik dankzij jou weer met beide voeten aan de grond sta. Alle negativiteit in mijn leven heb omgedraaid naar positiviteit. Jij hebt over mijn schouder mee gekeken toen ik een start maakte met het opnieuw inrichten van mijn leven, toen ik echt aan de grond zat.

Een van de wijsheden die je hebt leren toepassen is: ‘Je krijgt terug in je leven wat je uitstraalt. Ben zelf positief en je zal zien, dat je minimaal twee keer zoveel terug krijgt.’ Nu na een tijdje ervaar ik steeds meer de wijsheid van jouw lessen, ervaar de kleine dingen waar je me op gewezen hebt alleen maar meer en steeds duidelijker. Je hebt me laten werken aan mijn karma*.

Door het creëren van een positieve sfeer om mij heen, treden oude vrienden weer in contact, ik word voor het eerst sinds lange tijd weer mee gevraagd om dingen te ondernemen zonder dat ik het zelf voor hoef te stellen. En dat had ik niet verwacht, het raakt mij echt!

Ondanks alle spanningen voor mijn eerste schooldag, ben ik mezelf gebleven en heb ik geen stress ervaren. Mijn angst voor verandering, waar ik doodsbang voor was, heb ik weten te verslaan. Ik luister tegenwoordig naar mezelf, mijn emotie, naar mijn lichaam. Je hebt me in laten zien, dat mijn emotie is wie ik ben, ik geen controle heb over wat er op mijn pad komt, dit moet accepteren. Dus ik lach, straal rust, vertrouwen en positiviteit uit.


Maar wat je me vooral geleerd hebt, is te zorgen voor mezelf, voor balans. Dat ik ook voor mezelf op mag komen, nee kan zeggen als ik dat wil. Je hebt me de spiegel voor gehouden, zorgen voor mezelf was door mij naar de tweede plek verwezen, er was altijd eerst de zorg voor een ander.

Door dit inzicht heb ik afscheid genomen van een ‘vriend’ die altijd wat van mij vroeg, maar waarvan ik zelden wat van terug ontving. Door jouw kritische blik en analyse heb je me sterk genoeg gemaakt om nee te zeggen, om deze stap te zetten. En ik voel me vrij hierdoor. Vrij omdat de dag altijd mooi is. Ik kan mijn eigen keuzes maken en mijn tekening opnieuw inkleuren, zoals ik dat wil.


En het allerbelangrijkste wat je me geleerd hebt, is mezelf te accepteren. Dat ik goed ben zoals ik er ben. Dat ik dus moet leren omgaan met mijn gevoel en intuïtie, hoe lastig soms ook. Dat ik van mezelf mag houden, want hoe kan een ander anders van me houden. En het werkt! Sinds kort heb ik weer contact met een vriendin die ik een tijdje uit het oog verloren was. Het is alsof we gewoon verder gaan waar we gebleven waren, vol positiviteit en met een super gevoel erbij. Of het mijn karma is, zeg het maar… Maar, dank je wel! Ik ben gegroeid.”


* In zowel het hindoeïsme als het boeddhisme omvat karma de fysieke en mentale acties (wordt letterlijk vertaald als handeling of actie) van een individu die gevolgen hebben voor het leven.


En ja, als coach wordt ik hier blij van. In een zelfreflectie tijdens mijn opleiding heb ik ooit geschreven: ‘Want mijn droom is dat iedereen zichzelf kan en durft te zijn. Dat iemand durft te stralen. Dat iemand zijn kwaliteiten kent en vanuit eigen passie een mooie toegevoegde waarde levert.’ Geloof dat het weer aardig is gelukt…

Zelf kan ik niet beter verwoorden wat coaching je kan brengen. Dus nogmaals dank je wel voor deze mooie reactie!

Ken jij iemand die met coaching geholpen zou zijn of wellicht voel je je zelf aangesproken door dit verhaal, neem dan geheel vrijblijvend contact op.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page