top of page
  • Foto van schrijverArno Peters

Van je hoofd naar je hart


‘Wat mooi hoe jij me meeneemt. Meeneemt van mijn hoofd naar mijn hart.’ Een uitspraak van een coachee, die onlangs bij me aanklopte. ‘Zo gaaf, hoe jij alles wat ik nog ergens probeer te verdoezelen of te verstoppen, boven tafel weet te krijgen.’ Hij vraagt zich af hoe ik dat doe, wat mijn trucje is.


Ik moet hem helaas teleurstellen, kan op die vraag geen antwoord geven. Want het is geen trucje, althans ik doe er niks voor, juist niet. Als het al een trucje zou zijn, dan is het de kunst om alles te laten zijn, om volledig aanwezig te zijn in dat moment.


Mijn ego probeer ik buiten spel te zetten. Lukt niet altijd hoor, kan ik eerlijk zeggen, ook ik blijf gewoon een mens. Maar ik hoef niks meer te bereiken, bent gestopt om mijn vreugde te halen uit materiële zaken, wil niet iemand meer zijn die ik niet ben. Mijn verleden probeer ik te laten rusten en met het vertrouwen dat het juiste mij overkomt, naar de toekomst te kijken. Ik ben gestopt met dingen te willen controleren, waar ik geen controle op heb.


Daar zit dus mijn kracht als coach. Tijdens ons gesprek, laat ik er zijn wat er is. Ik schakel mijn niet functionele ego-denken uit. Daarmee krijgen al mijn antennes ruimte om op te pikken wat er is. Ik zie en hoor, maar vooral ik voel. Alleen maar in dat moment.


Door het bundelen van deze signalen lijkt het of ik dwars door je heen kijk. Wijs je heel voorzichtig op je ontwijkend gedrag telkens wanneer zich een moeilijk onderwerp aandient, wat jij nog niet kan of durft aan te kijken. Stel daarbij de vragen, waardoor jij uit je hoofd komt en naar je gevoel moet.


Voorzichtig neem ik je mee naar het NU. Voorzichtig laat ik je inzien, dat onder alles waarmee jij je in de loop der jaren hebt geïdentificeerd, een heel ander persoon verstopt zit. Voorzichtig laat ik je kennismaken met de nieuwe jij.


Want in het NU gaat het niet om leven vanuit onrust of angst, maar om leven in verbinding en vanuit liefde. Verbinding met en liefde voor jezelf en voor anderen. Wanneer er geen ruis meer is, jij in verbinding en in liefde bent, dan is het stil. Geen onrust, geen paniek, geen angst.

Het is misschien wel het mooiste wat ik ooit heb ingezien. Dat achter alle gedachtes in mijn hoofd, die uitsluitend ruis en stress veroorzaken, een enorme stilte heerst. De stilte van het NU.

Ik zie in dat het NU het enige moment is wat er toe doet. In het NU kan ik het leven volledig ervaren. In het NU zit vrede, vreugde en vrijheid. Maar ook boosheid, verdriet en verlies. En deze twee kanten maken het leven veelzijdig, boeiend en betekenisvol, hebben mij de route naar een zinvol en gelukkig leven gegeven.


In het NU mag alles er zijn. Zowel hele mooie en warme gevoelens, maar ook pijnlijke en koude gevoelens. Zonder oordeel probeer ik er naar te kijken.

Ik vertrouw daarbij op mijn intuïtie. Laat de controle los over wat ik niet in de hand heb. Heb vertrouwen in het leven, dat het beste met mij voor heeft. Vertrouwen en los laten zijn mijn basis voor leven in het NU.


Wil jij leren om meer in het NU te leven? Schroom niet om en gesprek aan te vragen via het contactformulier. Mijn intakegesprekken zijn gratis.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page