top of page

Alles over Young Living

Waarom Young Living? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Er zijn zo veel verschillende oliën te verkrijgen. Waarom zou ik dan specifiek Young Living kiezen? Heel simpel. Young Living biedt iets wat anderen niet bieden. Op deze pagina leg ik je uit wat er zo bijzonder is aan Young Living.

Seed to seel
Gary-Young-in-the-field-vierkant_edited.jpg
Een garantie dat elk proces vanaf het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje onderworpen wordt aan een strenge  kwaliteitscontrole volgens het Seed to Seal programma. Dit is een belofte die Young Living maakt aan jou als klant. 
Therapeutische kwaliteit of A-grade
Alleen het beste van het beste. Young Living doet geen concessies als het om kwaliteit gaat. 
Groot en breed assortiment
Niet alleen in enkelvoudige oliën en oliemixen, maar ook een hele lijn producten die passen in een gezonde en natuurgetrouwe levensstijl.
kerstboomfles_edited.jpg
En verder...
Al meer dan 25 jaar wereldleider
Gary Young (die helaas op 12 mei 2018 overleden is) begon ooit met een hobby. Eén lavendelveldje en twee hogedrukpannen die hij zelf aan elkaar gelast had om de olie te destileren. Zijn hobby en liefde voor aromatische planten groeide uit tot een miljardenbedrijf en het groeit na al die jaren nog steeds explosief. Dat kan alleen met topproducten die werken.
Eigen boerderijen
Young Living heeft als enige essential oil bedrijf zijn eigen boerderijen en partner-boerderijen die open zijn voor publiek. Je kunt dus met eigen ogen op de vele farms wereldwijd zien hoe de planten groeien, behandeld worden en gedestileerd worden tot de beste oliën. Uniek!
Kwaliteit hoog in het vaandel
Kwaliteit vind ik uiteraard heel belangrijk bij het gebruik van essential oils. Dit is dan ook één van de hoofdredenen dat ik voor Young Living gekozen heb. Kwaliteit & puurheid is wat bij Young Living bovenaan staat. Zonder consessies te doen. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de verbouwing van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. Ze gebruiken absoluut geen inferieur gewas voor hun oliën.
240827557_4240847679363176_6113321588279624300_n.jpg
Terug naar de natuur
Deze kleine gekleurde flesjes zijn gevuld krachtige schatten uit de natuur, de etherische olie die gewonnen wordt uit planten. En hoewel etherische olie al meer dan 5000 jaar geleden gebruikt werd, is het voor velen nog niet bekend wat ze voor mens en dier kunnen betekenen. Tijd om terug naar de natuur te gaan en je leefstijl een gezonde make-over te geven. En de beste keuze om dat te doen, is met de producten van Young Living. Er zijn heel veel verschillende soorten essentiële oliën op de markt, maar de ene olie is de ander niet. Er is erg veel verschil in kwaliteit. De kwaliteit van de olie die uiteindelijk in het flesje en dus bij jou thuis terecht komt is van heel veel factoren afhankelijk. Vandaar mijn keuze voor Young Living. Hun oliën zijn van topkwaliteit. Puur natuur, zonder rare toevoegingen. Het allerbeste dat verkrijgbaar is, als je het mij vraagt. 
Wat zijn Essential Oils?

Planten produceren aromatisch stoffen in de vorm van etherische oliën ofwel essentiële oliën als onderdeel van hun overlevingsstrategie. En wij als mens kunnen dankbaar gebruik maken van deze schatten uit de natuur door deze etherische olie aan ons lichaam toe te voegen. We kunnen ze gebruiken op zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De oliën worden uit de planten gewonnen door stoomdestillatieproces of compressie.

Etherische oliën worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn niet vettig, maar vluchtig.

Etherische olie, is olie die de echte essentie van de plant bevat. Daardoor wordt etherische olie ook wel essentiële olie genoemd, maar etherische olie of essentiële olie, dat is eigenlijk hetzelfde, met dezelfde goede eigenschappen.

46104271_1905149846266316_759108033316913152_n.jpg
86802382_2727494050698554_5544707259063336960_n.jpg
Lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel

De oliën doen op verschillende niveaus hun werk. Zowel op lichamelijk als mentaal, emotioneel en spiritueel vlak zijn er oliën om in te zetten.
En het is ook zo dat elke olie op meerdere niveaus werkt.
Zo is Lemon essential oil bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken.
Van elke olie is een uitgebreide beschrijving met daarin een uitleg van de vele toepassingen. Wanneer je via mij je bestelling plaatst, zal ik jou uitgebreid informeren over alle oliën en producten. 

Hoe gebruik je de olie?
Aromatisch

De diffusers van Young Living zijn een perfecte manier om de oliën in de lucht te verspreiden en zo in te ademen. Op die manier werk je niet alleen aan je fysieke en emotionele gezondheid, maar ruikt het ook nog heerlijk in je huis. Zo kan je niet alleen jezelf maar ook de rest in huis hiervan mee laten profiteren. Aromatisch kan zijn via het diffusen van de diffuser, via een diffuserketting of -armband, of via cuppen. 

Cuppen

Cuppen is een techniek waarbij  je 1 a 2 druppels etherische olie in je handpalm drupt,vervolgens wrijf je je handpalmen 3 keer met de klok mee om de olie te verdelen over je handen, daarna zet je je handen in een kommetje over je neus en je mond heen. Je inhaleert een aantal keer de olie in waardoor de werking van de olie binnen 22 seconden je linker- en rechterhersenhelft bereikt. De etherische olie begint zijn werk dan al te doen.

Aria Diffuser.jpg
butterflies-1127666__340_edited.jpg
Via de huid

Via de huid worden de oliën ook vliegensvlug opgenomen in het bloed en op die manier komen de kleine moleculen snel op de plek waar ze hun magic kunnen doen. Dit doe je door op je huid te smeren of dmv cuppen. Bij kinderen is het advies om altijd te verdunnen naar leeftijd. Bij volwassenen kan het verdund of puur gebruikt worden.  Young Living heeft daarvoor de draagolie V-6 Vegetable Oil Complex. Deze gebruik je om een massageolie te maken of om de etherische olie mee te verdunnen.

istockphoto-546775666-612x612_edited.jpg
100922784_2946788088769148_4844467537859051520_n_edited.jpg
Door inname

Omdat de oliën van Young Living zo puur zijn mag een groot aantal ervan ook ingenomen worden.Bijvoorbeeld via je drinkwater, bereiding in voeding of een zelf te vullen capsule. De ‘vitality+plus’ oliën van Young Living zijn goedgekeurd door de FDA als voedingssupplement. Je kunt ermee koken en bakken, daarmee geef je je gerechten en drankjes in mum van tijd een heerlijke boost in smaak. Ik gebruik het bijvoorbeeld door mijn pastasaus, stoofpotje, appelmoes, quacemole, taart, koekjes, smoothie, soep, drinkwater, etc.

bottom of page