top of page
  • Foto van schrijverArno Peters

In contact met mezelf, even terug in de natuur


Eens in de zoveel tijd voel ik de behoefte om mezelf even terug te trekken. Niet om met niemand iets te maken te hebben, maar om gewoon even alleen te zijn. Om even geen impulsen en andere prikkels uit mijn omgeving te ontvangen. Waar kan je dan beter zijn, dan midden in de natuur? Waar alles is wat het is.


Ik voel het vaak van tevoren al aankomen. Dan raak ik geïrriteerd door bepaald gedrag van anderen, dan wordt ik getriggerd door iets, wat ik normaal zomaar langs me heen kan laten gaan. Dit zijn voor mij de signalen, dat ik er weer even helemaal uit mag stappen. Dan mag ik even voor mezelf kiezen.


Alles in drievoud

Door mijn hoogsensitiviteit komt alles veel harder binnen, dan bij een ‘normaal’ persoon. Dat betekent dat alle energie, zowel positief als ook negatief geladen, me beet pakt. Blijheid of vrolijkheid is dus drie keer zoveel blijheid of vrolijkheid. Boosheid, frustratie of onmacht zijn er dus ook in drievoud. Met name van negatief geladen energie heb ik veel last. Vooral wanneer die energie bij een ander zit, die zich totaal niet bewust is van wat hij/zij uitzendt. De ene dag kan ik er ook beter mee omgaan dan een andere dag.


Toch is mijn gevoeligheid een eigenschap die ik niet meer zou willen missen. Mijn ‘antennes’ helpen me in het contact met anderen. Sinds ik besef wat ik ‘mankeer’, heb ik mijn eigenschappen dan ook stap voor stap geaccepteerd en laat ik ze voor mij werken. Lees mijn andere blogs maar, die je vertellen hoe dat ik dat mag gebruiken.


Op reis

De afgelopen twee weken ben ik op pad met mijn camper door Duitsland en Oostenrijk. Ik zoek de mooie rustige campings uit, midden in de natuur. Gewoon om er even helemaal uit te zijn. Ik maak de eerste paar dagen ook even niet meer contact met anderen, dan noodzakelijk is. Het lijkt een beetje egoïstisch als ik zo opschrijf, maar het voelt voor mij als iets wat ik moet doen, om op deze manier goed voor mezelf te zorgen.


Alleen op die manier kom ik terug bij mezelf en word ik mij bewust van wat er in mijzelf omgaat. Normaliter neem ik meerdere keren per dag een moment voor mezelf, om even bij mezelf te raden te gaan, wat zich in mij afspeelt. Maar soms mag ik wat dieper zakken. De natuur helpt me dan daar naar toe te gaan.


Helemaal in het hier en nu

Nu ik in Oostenrijk ben, gaat dat eigenlijk vanzelf. De camping is goed bezet, maar ligt midden in de natuur. De rust en de stilte die er heerst, wanneer iedereen in zijn tentje of camper terugtrekt voor de nacht, is heerlijk. Pas dan kom ik tot leven. Ik luister naar mooie muziek, kijk een inspirerende film of lees een stuk uit een mooi boek.


Vandaag ben ik gaan wandelen. Een mooie tocht, niet al te zwaar, naar een berghut gelegen op 3 uur wandelen vanaf de camping. Onderweg plof ik op een bankje neer en zoek ik bewust de rust en de stilte in mezelf op. Terwijl ik van het prachtige uitzicht geniet, zak ik langzaam weg in de diepe rust, die in mij zit. Ik voel mij verbonden met mezelf en mijn omgeving. Mijn gedachtes mogen even niet mee doen. Ik ben helemaal in het hier en nu, neem alleen maar waar.


Van onbewust naar bewust

Maar ik kan deze keer dieper zakken. Ik voel het contact met het universum. Het lijkt wel of ik hier boven in de bergen ‘dichterbij’ ben, me er gemakkelijker mee kan verbinden. Het ontbreekt hier aan allerlei factoren die af kunnen leiden.

Een warm gevoel dient zich aan en ik voel de boodschap die ik mag ontvangen van ‘boven’. Hoe het werkt kan ik je niet uitleggen, maar ik word er door geraakt. Het voelt alsof iets mij wil laten weten, dat ik op de goede weg ben. Dit warme gevoel geeft me vertrouwen in hoe mijn leven zich nu manifesteert. Ik hoef niets te veranderen of door te duwen, het komt vanzelf op mijn pad, als de tijd daar rijp voor is.


Om voor mezelf helder te krijgen, wat ik zojuist heb ervaren, ga ik maar schrijven. Bij gebrek aan pen en papier is de telefoon een welkome vervanger. Zoals altijd schrijf ik als vanzelf op, wat ik heb gevoeld. Mijn denken staat ‘uit’, waar het vandaan komt begrijp ik soms zelf ook niet. Maar door het schrijven word ik bewust van wat er onbewust in me omgaat.


Alles is één

Waar ik al langer over nadenk, staat ineens heel helder op papier. Ik schrijf: “De mensheid staat op het punt om het contact met het universum te herontdekken. Velen voelen zich eenzaam en onbegrepen. De snelle, moderne maatschappij maakt dat we zowel het contact met de natuur als ook met ‘alles wat er meer is’ zijn kwijt geraakt. De wereld gaat veranderen, als we als mensheid in gaan zien, dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, dat in contact zijn met het universele werkelijk bestaat.”


Voor mij betekent het toelaten van het contact met het universum in mijn leven, dat een ‘jij’ en ‘ik’ niet meer bestaan. Wij zijn samen geen twee. Alles is met elkaar verbonden, alles is één. Deze gedachte brengt me rust en vrede, diep in mijzelf.

Vrijheid door jezelf te zijn.

Nu weer helder is, dat het leven mij het beste gaat geven, voel ik ook weer beter ‘wat ik kom doen’. Mijn missie is anderen helpen in de zoektocht naar wie ze zijn. Daar zit mijn passie, daar krijg ik energie van. Ik vind het daarbij niet belangrijk in welke fase iemand in zijn leven is, maar word wel blij van iemand kunnen helpen met persoonlijke, mentale of spirituele groei. Op zoek naar dat ene antwoord: Wat heb je nodig om weer vrijheid te ervaren?


Bijna tien jaar geleden begon ik mijn website te maken, waarbij ik als ondertitel koos: ‘Vrijheid door jezelf te zijn’. Nu ik mijn onbewuste weten weer op papier heb staan, raakt me het inzicht, dat deze ondertitel nog steeds enorm van toepassing is. Vanaf het eerste moment heb ik heel duidelijk waar ik anderen mee wil helpen, waar op het traject de ander zich ook bevindt.


Innerlijke kracht

Al een aantal keer heb ik in de horeca een stapje terug gedaan in uren. Juist om mijn aandacht te kunnen geven aan het helpen van anderen. Misschien moet ik nog een paar jaar, misschien komt het omkeerpunt al veel sneller. Het ‘weten’, dat het zich vanzelf aandient geeft me vertrouwen in de toekomst. Ik ga lekker mee bewegen met de flow van het leven. Kijk wel wie en wat er op mijn pad komen. Pak daar het mooiste uit en geniet ervan.


Hier boven in de bergen overvalt mij een gevoel van dankbaarheid. Mooie tranen lopen over mijn wangen. Ik voel me dankbaar voor wie ik ben, voor wie ik mag zijn. Maar ook voor alle fijne mensen in mijn leven, die het zo waardevol en liefdevol maken. Ik ben dankbaar, dat ik mijn leven mag leven vanuit mijn innerlijke kracht.Mocht je naar aanleiding van bovenstaande blog met me in contact willen komen, klik dan even op deze link voor de website. Plan vandaag nog een gratis en vrijblijvend bewustwordingsgesprek, waarin jij al je vragen kwijt kan. Ik ben er om jou te helpen. https://bit.ly/39xHiOe51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page