top of page
20210507_223853605_iOS.jpg

Wat is coaching?

IN HET KORT

Coaching is resultaatgericht, voor iedereen die de wil en de moed heeft om stil te staan bij zichzelf en kiest voor eigen ontwikkeling. Een coachtraject brengt je opnieuw in contact met je zijn (eigen kracht) en versterkt je zelfbewustzijn.

Coaching, voor wie?

WANNEER JIJ KLAAR BENT OM OPNIEUW TE LEREN KIJKEN

Overweeg eens met een coach aan de slag te gaan, wanneer:

Erkenning dat je er even niet alleen uitkomt, is de eerste stap in de richting van vooruitgang. Alles wat besproken wordt is vertrouwelijk. Het is belangrijk om te weten, dat jouw inzet tijdens het coachtraject ook je vooruitgang bepaalt. Eigen verantwoordelijkheid staat dus centraal. Dit gaan we samen stapsgewijs omzetten naar acties, zodat er voor jou ook werkelijk iets verandert. Jij uiteindelijk meer rust, balans en energie ervaart.

Ik ga er vanuit dat je eigenlijk wel weet wat je zou willen. Maar door het vele moeten, even niet goed weet welke keuzes je moet maken. Door een combinatie van gesprekken en coachende werkvormen, zal jij inzien, wat voor jou écht belangrijk is. Indien er onderwerpen ter sprake komen voor huisarts of psychische hulpverlening, dan zal ik je adviseren met de juiste instantie contact op te nemen.

Durf jij in beweging te komen.webp

Mijn werkwijze

HOE ZIET IN DE PRAKTIJK ERUIT?
 

Aan een coachtraject gaat altijd een bewustwordingsgesprek vooraf. Dit gesprek van 60 minuten zullen we gebruiken om elkaar beter te leren kennen en om te kijken of we de coachvraag duidelijk boven water kunnen krijgen. Of er vertrouwen is om samen aan de slag te gaan.

Gedurende het traject zullen we samen kijken naar welke belemmeringen jij ervaart en hoe je daar anders mee om kan gaan. Het coachtraject is een combinatie van gesprekken – waarbij wordt geluisterd, vragen worden gesteld en wordt gespiegeld – en allerlei werkvormen en opdrachten, die worden toegepast, waardoor er voor elke kandidaat een passende leerstijl is.

Tijdens het traject wordt je gestimuleerd bewust te zijn van jezelf door het onderzoeken van je gedachten, emoties, angsten en gedrag. Kijken we naar je interactie met anderen. Onderzoeken we je diepste behoeftes en drijfveren, kijken we waar je goed in bent en wat je valkuilen zijn. Je leert datgene te kiezen, dat bij je past.

Hierbij ga ik uit van mijn persoonlijke waarden: eerlijkheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen, verbinding, authenticiteit, humor, intuïtie, uitdaging, durf, vrijheid en inspiratie.

hulp vragen.jpg

Als coach begeleid ik je bij het vinden van je eigen antwoorden. Je kan rekenen op deskundigheid, betrokkenheid en toewijding.

Wat is coaching?

Het begrip coaching is afkomstig uit het Frans en verwees oorspronkelijk naar een koets, waarmee een gewaardeerd persoon vervoerd kon worden.

Coaching was de naam voor het besturen van de koets en staat voor het vervoeren van een persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn.

Als we het in een definitie zouden moeten gieten:

“Coaching is een vorm van begeleiden van personen in hun ontwikkeling, op basis van een gelijkwaardige en veilige relatie en met een afgesproken focus of doel.


De verantwoordelijkheid en autonomie voor het leren ligt bij de gecoachte zelf. De coach is begeleider, ondersteunend bij het afleggen van de weg”.
(Het Groot Coachboek, Sasja Dirkse & Angela Talen)

bottom of page