top of page
  • Foto van schrijverArno Peters

5 jaar Arno Peters Coaching


Wanneer ik de administratie bijwerk, val mijn oog per ongeluk op de inschrijving van de Kamer van Koophandel. En ineens besef ik me, dat komende week ik al 5 jaar officieel ingeschreven sta als coachpraktijk. Wat gaat de tijd snel.


Ik zak even weg in gedachten. Denk terug aan de velen die met allerlei vraagstukken bij me hebben aangeklopt.

Een jongeman die meer uiting wilde geven aan zijn creativiteit, ondanks dat zijn ouders aandrongen op een abstracte HBO-studie. Een dame die haar leven om wil gooien, maar niet de gevolgen daarvan kan overzien. Een man die geen grenzen kan aangeven en dus zichzelf kwijt is geraakt. Een jongeman die moeite heeft om zijn werkelijke zijn te accepteren en stoeit met hooggevoeligheid en spiritualiteit. Een man met burn-out klachten en op zoek naar energie. Een jongedame op zoek naar zelfvertrouwen wanneer ze voor de klas staat. Een dame die vastloopt op haar perfectionisme. Een man, net gescheiden en op zoek naar zichzelf. Een jongeman met angst, bang om door een ander afgewezen te worden. En nog velen meer…


Ieder voor zich op zoek naar antwoorden. Maar allemaal linkt het terug naar één thema: Hoe leer ik weer op mezelf vertrouwen?

Allemaal staan ze op een of andere manier onder druk van de maatschappij. Komen zichzelf tegen in het aangeven van grenzen. Ieder voor zich is ergens zichzelf verloren, kan of durft geen eigen keuzes te maken, kan maar moeilijk voor zichzelf opkomen.


En de resultaten zijn mooi. De aanbevelingen op mijn website maken me dankbaar, laten me inzien dat ik met het goede bezig ben en maken me ook wel trots. Het blijft mooi als je afscheid van iemand kan nemen, die het weer alleen aandurft. Dat ik heb bij kunnen dragen aan de groei van de coachee. Dat is waar ik het uiteindelijk voor doe.


Hoe ik het doe, vind ik zelf moeilijk te omschrijven. Vaak krijg ik terug dat ik niet oordeel, maar vooral kijk en luister. Verder probeer ik in te voelen wat wil iemand eigenlijk zeggen, waar loopt hij werkelijk tegenaan. Dat geef ik dan terug in woorden samengevat. Zo komen we uiteindelijk op de route naar de werkelijke coachvraag.


Dankbaar kijk ik terug naar de afgelopen vijf jaren. Mooie nieuwe ontmoetingen met unieke mensen. En het raakt me, wanneer ik besef, dat wanneer ik eigenlijk alleen maar een beetje van mezelf aan de ander geef, wat dat voor een ander kan betekenen.


En uniek is het dat mijn ervaring maakt, dat er nu een boek geschreven wordt, waar ik als coach vertel welke keuzes jij kan of mag maken voor een gelukkiger leven. Een leven met meer rust, minder moeten en meer liefdevolle ervaringen.


Wil je al meer weten over het boek? Volg ons dan op Facebook of Instagram. Ook kan je volgen op LinkedIn.


En mocht je zelf iemand naast je willen om met jou te kijken, waar jij op vast loopt, neem dan vrijblijvend contact met me op voor een gratis intakegesprek.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page