top of page
 • Foto van schrijverArno Peters

Ben jij hooggevoelig?


Ben jij hooggevoelig? Een HSP-er, een High Sensitive Person?


Waarschijnlijk heb je zelf al het vermoeden, anders was je hier niet terecht gekomen. Zit je al enige tijd in de knoei met jouw innerlijke belevingswereld, ben je hierdoor moe en uitgeput? En wanneer je dan niet de mensen om je heen hebt die je begrijpen, dan voel je je ook nog heel eenzaam.


Welke van onderstaande punten, zijn voor jou van toepassing?

 • Ik voel mij anders dan anderen

 • Ik denk diep na over dingen

 • Ik voel sfeer aan in een groep of in een ruimte

 • Ik voel me vaak niet begrepen

 • Ik ben mij bewust van subtiele signalen in mijn omgeving

 • Ik heb last van sferen, stemmingen en emoties van andere mensen

 • Ik merk in mijn lichaam, dat ik soms even rustiger aan moet doen, een pas op de plaats moet maken.

 • Ik leg snel verbanden

 • Ik vind één-op-één contact fijner dan groepscontact

 • Ik vind het soms moeilijk om snel een keuze te maken, anderen vinden dan dat ik te moeilijk doe

 • Ik vind het fijn om na een drukke dag even op mezelf te zijn, mezelf terug te trekken

 • Ik word geprikkeld door fel licht of sterke geur of harde geluiden

 • Ik ben gericht op anderen en hun behoeften, ben behulpzaam

 • Ik laad mezelf graag op in de natuur

 • Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel


Herkenbaar? Dan ben je op de goede plek. Ik zeg altijd tegen mijn cliënten: ‘Je bent niet gek, je bent gevoelig’. Hooggevoeligheid of hoog sensitiviteit hoort bij jou. Je kan er dus maar beter mee om leren gaan. Maak er een kwaliteit van! Waardoor jijzelf meer in je eigen kracht blijft, weer rust ervaart terwijl je steeds meer durft te voelen. Lees hier mijn blog over de kracht van HSP.

Ik zal je in onze gesprekken dingen bevestigen, die je eigenlijk al wist. Hierdoor kan jij steeds meer vertrouwen op wie je bent.

Maar omdat hooggevoeligheid voor iedere persoon ook weer zo anders kan zijn, zullen we samen kijken, naar wat het voor jou betekent. Waardoor kan je soms jezelf zo verliezen?

Als we dan aan de andere kant gaan kijken wat je zelf zou willen of nodig hebt, dan gaat de bal snel rollen, waardoor je weer meer in je eigen kracht komt te staan. Je zal meer balans ervaren, waardoor je weer meer energie hebt.


Wil je meer weten? Vul dan het contactformulier in voor een gratis intake.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page